Ar verta montuoti terasos stogą pačiam? Konsultuoja specialistas

Gera terasa visada yra su stogu. Tai – faktas. Tačiau kai kurie norėdami sutaupyti bando terasos stogo konstrukcijas montuoti patys. Tik internete viskas atrodo paprasta. Dažniausiai – kur kas sudėtingiau, tad geriau yra kreiptis į specialistus, kad jie atliktų montavimo darbus.

Ar verta montuoti terasos stogą pačiam – priklauso nuo jūsų individualių įgūdžių, patirties ir pasitikėjimo savimi. Apsvarstykime keletą aspektų, kurie padės priimti pagrįstą sprendimą. Jais dalinasi meistras Tomas.

Bandoma darbus atlikti patiems

Gera terasos stoginė tarnaus daug metų, tad jai taupyti tikrai negalima.  Montavimo darbai gali sudaryti didelę terasos stogo kainos dalį. Jei stogą montuosite patys – galite sutaupyti nemažai pinigų. Tačiau minusas, kad rizikuojate kokybe ir galite sugadinti medžiagas. 

Jei patys pastatysite stogą – galėsite jaustis patenkinti savo darbu ir žinosite, kad viskas atlikta tinkamai. Toks džiaugsmas yra visiškai normalus“,- nurodo Tomas. Montavimo darbus atlikdami patys, galėsite kontroliuoti visą procesą ir užtikrinti, kad viskas būtų atlikta pagal jūsų norus. Galiausiai, stogo montavimas gali būti puiki proga išmokti naujų įgūdžių ir žinių.

Kyla ir daug rizikų

Visgi, kad ir kaip viskas gali atrodyti paprasta, tačiau dažniausiai montuoti pačiam be patirties gali būti labai sunku. 

Stogo montavimas gali būti sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis darbas. Jei neturite patirties statybos srityje, gali kilti problemų. Darbai gali užtrukti ilgai, ypač jei neturite tam reikalingų įrankių ir įrangos. Geriausia yra kreiptis į Toreda specialistus, kurie garantuoja greitį bei kokybę“,- nurodo meistras. 

Stogo montavimas gali būti pavojingas darbas. Jei nesate atsargūs – galite susižeisti arba sugadinti turtą. O kai kuriais atvejais garantija netaikoma dangai, medžiagoms, kai darbus atlieka ne meistrai.

Tai ką daryti?

Jei neturite patirties statybos srityje – geriausia samdyti profesionalų rangovą, kad sumontuotų jūsų terasos stogą. Jei nuspręsite montuoti stogą patys – būtinai daug skaitykite ir gerai pasiruoškite. Yra daug internetinių išteklių ir knygų, kurios gali padėti jums išmokti, kaip sumontuoti terasos stogą.

Įsitikinkite, kad turite visus reikalingus įrankius ir įrangą. Dirbkite atsargiai ir saugiai. Jei susiduriate su problemomis – kreipkitės pagalbos į profesionalą.